AcasăOrganizareActivitățiInformații utileServicii onlineAnunțuriCariereHartă SiteChestionarContact

Comunicate de presă

NewsRSS Comunicate de presa
COMUNICAT DE PRESĂ | 14.12.2017
Astăzi, 14 decembrie 2017, la sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia (Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional 2014-2020), președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin-Mihai Popescu, a semnat contractul de finanțare pentru proiectul ”Modernizare drum județean (675C) cu originea în DN 67B, ce traversează localitățile Târgu Logrești, Popești, Bustuchin, Poiana Seciuri, Seciurile, Roșia de Amaradia, Becheni, Corsoru, Alimpești, Sârbești, Ciupercenii de Olteț, până în DN 67”.
INFORMARE DE PRESĂ | 24.11.2017
Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin-Mihai Popescu, a participat astăzi, 24.11.2017,  la două acțiuni importante pentru Târgu Jiu : inaugurarea unui  laborator electric  în cadrul Proiectului Ucenic Electrician, realizat de Liceul Energetic Târgu Jiu  în parteneriat cu Distribuție Oltenia (fosta CEZ Distribuție) și prezentarea celei mai mari stații de transformare  a municipiului, recent modernizată.
INFORMARE DE PRESĂ | 23.11.2017
În data de 21.11.2017, la sediul MDRAP-FE din București,  președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin-Mihai Popescu,  a  semnat contractul de finanțare  privind realizarea obiectivului de investiție ,,Reabilitare drum județean 672E, ce traversează localitățile Cornești, Stolojani, Câmpofeni, Arcani, Sănătești și Runcu, județul Gorj”.
INFORMARE DE PRESĂ | 23.11.2017
NE PREGĂTIM PENTRU COLINDE!
INFORMARE DE PRESĂ | 16.11.2017
Județul Gorj este promovat și în acest an ca destinație turistică la Târgul Național de Turism al României, care are loc în perioada 16-19 noiembrie a.c., la Centrul Expozițional Romexpo din București.
Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin-Mihai Popescu a semnat joi, 09.11.2017, contractul de finanțare pentru proiectul ”Modernizare drum județean (675B) ce traversează localitățile Câmpu Mare-Albeni-Călugăreasa-Prigoria-Zorlești-Alimpești, până în DJ 675C”.
Județul Gorj va participa, pentru a șasea oară consecutiv, la Târgul Național de Turism al României, ce se va desfășura în perioada 16-19 noiembrie 2017, la Centrul Expozițional Romexpo, București.
Reprezentanții Societății Parc Industrial Gorj S.A., cu girul Consiliului Județean Gorj-în calitate de autoritate publică tutelară, au aprobat contractul de subînchiriere, prin care LEONI WIRING SYSTEMS PITEȘTI S.R.L preia în totalitate spațiul și imobilele în care a funcționat PIRELLI&C
Informare privind asigurarea circulației rutiere pe reţeaua  de drumuri publice judeţene, în perioada de iarnă 01.11. 2017 - 15.03.2018.
INFORMARE DE PRESĂ  | 30.10.2017

      Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin-Mihai Popescu, a anunțat astăzi, 30.10.2017, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la sediul Palatului Administrativ din Târgu Jiu,  semnarea contractului de execuție lucrări pentru ”Reabilitare drum județean 673, ce traversează localitățile Slivilești, Șiacu, Bolboși, Igirosu, Borăscu, Calaparu, Turceni, Broșteni, până în DN 66(E79), Județul Gorj”, între Consiliul Județean Gorj-în calitate de autoritate contractantă și Asocierea S.C. YDAIL CONSTRUCT S.R.L., S.C. DOMARCONS S.R.L., S.C. GREENADEL PROD S.R.L., S.C. ROMSTRADE S.A., S.C. MANINTER CAR S.R.L., lider de asociere S.C. YDAIL CONSTRUCT S.R.L.- în calitate executant a lucrărilor de reabilitare, care vor fi efectuate la obiectivul de investiție respectiv.

Proiectul ”START UP PENTRU EXCELENȚĂ” a fost depus, spre finanțare, de către Asociația Excelsior pentru Excelență în Educație în calitate de lider, în parteneriat cu U.A.T.-Județul Gorj și Universitatea ”Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, în cadrul Apelului de proiecte - România Start Up Plus, Axa Prioritară 3 Locuri de muncă pentru toți, Prioritatea de Investiții 8.iii Activități independente, antreprenoriat și înființarea de întreprinderi, inclusiv unor microîntreprinderi și a unor întreprinderi mici și mijlocii inovatoare, Obiectiv specific 3.7. Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non agricol din zona urbană, Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.
INFORMARE DE PRESĂ | 26.10.2017
LaProvincia, retailerul care a preluat activele AVICOLA Târgu Jiu și-a prezentat planul de investiții în județul Gorj pentru următorii ani.
U.A.T.-Județul Gorj a depus spre finanțare, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 6 -  Îmbunătățirea infrastructurii, prioritatea de investiții 6.1 - Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale, două proiecte ce vizează dezvoltarea infrastructurii rutiere
Având în vedere alegerile locale parțiale din data de 05.11.2017, pentru alegerea primarului la nivelul comunei TELEȘTI, reamintim faptul că exercitarea dreptului de vot se poate realiza numai în baza unui act de identitate valabil,  prin act de identitate înțelegându-se atât cartea de identitate, cât și cartea de identitate provizorie și buletinul de identitate.
INFORMARE DE PRESĂ | 16.10.2017
Marți, 17.10.2017, ora 9.30, în Sala “A”, Palatul Administrativ din Târgu Jiu,  va avea loc ședința extraordinară de consiliu județean, cu următoarea ordine de zi:
INFORMARE DE PRESĂ | 22.09.2017
În data de 29.09.2017, ora 12.00, în sala ”A” a Palatului Administrativ din Târgu Jiu, va avea loc ședința de consiliu județean
În acest an, cea de-a XXI –a ediție a Atelierului național de poezie ”Serile la Brădiceni” se va desfășura în perioada 6-8 septembrie 2017, în municipiul Târgu-Jiu şi satul Brădiceni din comuna Peștișani.
Ca instituție de cultură subordonată Consiliului Județean Gorj, Școala Populară de Artă Târgu Jiu îi așteaptă pe toți cei care doresc să urmeze cursurile instituției, punând la dispoziția celor interesați o paletă largă de discipline, cursurile urmând a fi susținute atât la sediul central din municipiul Târgu Jiu, cât și la secțiile externe de pe raza județului.
Centenarul trecerii în nemurire a eroinei poporului român, Ecaterina Teodoroiu, va fi marcat marți, 22 august 2017, printr-o amplă manifestare omagială și comemorativă organizată de către autoritățile locale și  județene, la Târgu Jiu.
Programul Festivalului Internațional de Folclor Târgu-Jiu 2017
Consiliul Județean Gorj prin Comitetul Local pentru Situații de Urgență Gorj, având în vedere perioada caniculară anunțată pentru Județul Gorj, vă atrage atenţia asupra necesității respectării recomandărilor care reduc semnificativ riscurile medicale cauzate de temperaturile foarte înalte
COMUNICAT DE PRESĂ | 03.08.2017
U.A.T.-Județul Gorj a depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 6 -  Îmbunătățirea infrastructurii, prioritatea de investiții 6.1 - Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale, două proiecte ce vizează dezvoltarea infrastructurii rutiere
Ziua Imului Național va fi marcată la Târgu Jiu printr-o serie de activități ce vor avea loc în Piața Prefecturii din Târgu Jiu, începând cu ora 9.00
La împlinirea a 120 de ani de la nașterea pictorului IOSIF KEBER, Consiliul Județean Gorj, Primăria Municipiului Târgu Jiu, Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj și Muzeul Județean Gorj “Alexandru Ștefulescu” organizează vineri, 28 iulie 2017, începând cu  orele 10:00, o serie de activități, desfășurate sub titlul “Repere artistice gorjene”.
Consiliul Județean Gorj continuă campania de promovare turistică a zonei montane Rânca, organizând sâmbătă, 29 iulie 2017, prima ediție a Festivalului ROckFest Transalpina, concert-maraton de muzică rock.
Comunicat de presă | 19.07.2017
Majoritatea localităţilor judeţului Gorj vor primi finanţare prin PNDL pentru proiectele de dezvoltare locală
COMUNICAT DE PRESĂ | 13.07.2017
Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin-Mihai Popescu, a semnat marți, 11.07.2017, la sediul ADR SV Oltenia din Craiova, contractul de finanțare pentru proiectul ”Conservarea, restaurarea și valorificarea turistică și culturală a Casei memoriale Iosif Keber”, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.
INFORMARE DE PRESĂ | 12.07.2017
Conform agendei de lucru a președintelui Consiliului Județean Gorj, Cosmin-Mihai Popescu, în data de 13 iulie a.c., va avea loc o întâlnire de lucru cu reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara, privind modernizarea drumurilor județene ce fac legătura între cele două unități administrativ-teritoriale. 
INFORMARE DE PRESĂ | 11.07.2017
Astăzi, 11.07.2017, la Drobeta Turnu Severin, a avut loc un eveniment evocator, dedicat eroilor martiri gorjeni, ce au făcut parte din grupul partizanilor condus de învățătorul gorjean Victor Popescu și care au fost executați în anul 1917 de armata germană.
COMUNICAT DE PRESĂ | 15.06.2017
De Sânziene, pe 24 iunie 2017, Consiliul Județean Gorj împreună cu Primăria Peștișani și Primăria Municipiului Târgu Jiu, Asociația Națională a Antreprenorilor și Asociația ” Flori de Ie”  vă invită să participați la cea de-a doua ediție a Festivalului ”RomânIA Autentică”.
COMUNICAT DE PRESĂ | 14.06.2017
În data de 15 iunie 2017, ora 10.00, la Sala Maură a Palatului Administrativ din Târgu Jiu va avea loc festivitatea de premiere a concursului județean „Beneficiile consumului de fructe și legume”, ajuns la cea de-a patra ediție. Proiectul este realizat de Consiliul Județean Gorj în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Gorj.
INFORMARE DE PRESĂ | 08.05.2017
În data de 9 mai a.c., Consiliul Județean Gorj în parteneriat cu mai multe instituții publice locale, organizează la Târgu Jiu o serie de evenimente culturale, dedicate semnificației acestei zile pentru România.
Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin-Mihai Popescu, vă invită să participați la sesiunea de promovare a Programului ”Start-up Nation Romania”, ce avea loc la în data de 04.05.2017, ora 15:00, în sala de conferințe a Facultății de Științe Medicale și Comportamentale a Universității ”Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, situată în cadrul Complexului Studențesc Debarcader.
INFORMARE DE PRESĂ | 03.05.2017
Referitor la incidentul de la Complexul de Îngrijire și Asistență Suseni, produs în data de 26.04.2017, în urma căruia una dintre persoanele beneficiare ale unității s-a autoincendiat accidental, comisia constituită la nivelul Consiliului Județean Gorj prin dispoziția Președintelui CJG, în vederea efectuării unei cercetări administrative cu privire la modul de respectare a standardelor minime de calitate pentru serviciile sociale destinate persoanelor adulte cu dizabilități, a constatat o serie de deficiențe cu privire la activitatea de supraveghere, pe fondul neasigurării de către conducerea complexului a condițiilor de ordin preventiv, necesare evitării incidentelor de acest tip.
INFORMARE DE PRESĂ | 28.04.2017
Începând de astăzi, 28.04.2017, va fi permisă  circulația pietonală, pe podul de la Turcinești.
Din data de 3 aprilie 2017 va începe distribuirea merelor (soiurile Idared și Golden) în unitățile de învățământ de pe raza județului Gorj pentru toți preșcolarii și elevii din clasele primare și gimnaziale.
Membri ai Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului” și reprezentanți ai Consiliului Județean Gorj au participat în perioada 08 – 21 martie 2017 la o serie de evenimente desfășurate în Republica Socialistă Vietnam, răspunzând invitațiilor făcute de Ministerul Afacerilor Externe prin Ambasada României în Vietnam, Institutul Cultural Român și Comitetul Popular al Provinciei Dak Lak din Vietnam.
COMUNICAT DE PRESĂ | 15.03.2017
În marja evenimentelor ocazionate de împlinirea a 60 de ani de la trecerea în eternitate a lui Constantin Brâncuși, Consiliul Județean Gorj va reitera demersurile de introducere în circuitul cultural și turistic a imobilului ”Casa Gănescu”.
Program dedicat împlinirii a 60 de ani de la trecerea în eternitate a lui
CONSTANTIN  BRÂNCUȘI
COMUNICAT DE PRESA | 01.03.2017
Avem plăcerea de a vă invita la sesiunea de informare ce va avea loc în data de 9 martie 2017, începând cu ora 11:00, la Sala ”Maură” a Palatului Administrativ al Județului Gorj, unde reprezentanții Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional 2014-2020, vor prezenta oportunitățile de finanțare active, dedicate mediului de afaceri.
În data de 19 februarie 2017, ora 11.00, la Teatrul Dramatic ”Elvira Godeanu” din Târgu Jiu va avea loc spectacolul ”Brâncuși- Zbor și dor”, dedicat Zilei Brâncuși.Pe scenă vor evolua soprana Felicia Filip, actorul Mircea Diaconu, Teatrul de balet din Sibiu și Ansamblul Artistic Profesionist Doina Gorjului. La eveniment a confirmat prezența și doamna Elise Stan, realizator emisiuni TVR.
COMUNICAT DE PRESĂ | 24.01.2017
În data de 26 ianuarie 2017, Județul Gorj va primi vizita oficială a Excelenței Sale, dl. Marcin Wilczek, ambasadorul Republicii Polone în România.  Domnia sa va veni însoțit de doamna Michalina Radecka-Kowalska, consilier pe probleme economice în cadrul ambasadei.
INFORMARE DE PRESA | 19.01.2017
Marți, marți, 24 ianuarie 2017, începând cu ora 17.00, în Piața Prefecturii din Târgu Jiu, va avea loc manifestarea cultural-artistică închinată sărbătoririi a 158 ani de la Unirea Principatelor Române.
La invitația Autorității Naționale pentru Turism (A.N.T.) și a Reprezentanței de Promovare Turistică a României în Polonia, în perioada 24-26 noiembrie 2016, Județul Gorj a participat la cea de-a 24-a ediție a  Târgului Internațional de Turism ” TT Warsaw”, ce a avut loc în Varșovia, în calitatea de regiune parteneră a României, alături de Negrești-Oaș.
Miercuri, 16 noiembrie 2016, Județul Gorj a depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 6 - Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, Prioritatea de Investiții 6.1 - Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale, două proiecte ce vizează modernizarea rețelei de drumuri județene
Gorjul, ca destinație turistică, a fost din nou promovat la Târgul de Turism al României 2016, de către echipa Consiliului Județean Gorj, în parteneriat cu Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” Târgu Jiu, Școala Populară de Artă Târgu Jiu, Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului „Acasă la Brâncuși” și Centrul Național pentru Informare și Promovare Turistică ”Constantin Brâncuși” Târgu Jiu.
Comunicat de presă | 18.11.2016
Unitatea Administrativ Teritorială - Județul Gorj anunță intenția de a depune spre finanțare, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 5- Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de Investiții 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural, proiectul Conservarea, restaurarea și valorificarea turistică și culturală a Casei memoriale Iosif  Keber”.
COMUNICAT DE PRESĂ | 17.11.2016
În scopul promovării și evidențierii potențialului turistic divers local, Județul Gorj va fi prezent în calitate de Regiune parteneră în standul României alături de Negrești-Oaș, la Târgul Internațional de Turism TT Warsaw, ce va avea loc în perioada 24-26 noiembrie 2016, în Varșovia/Polonia.
Continuăm și anual acesta acțiunile de promovare a județul Gorj ca destinație turistică, prin participarea la Târgul Național de Turism al României, ce va avea loc în perioada 17-20 noiembrie 2016, la Centrul Expozițional Romexpo, București.

UAT – Judetul Gorj  intenționează să depună spre finanțare, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 5 - Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de Investiții 5.1 - Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural, proiectul ”Conservarea, restaurarea și valorificarea turistică și culturală a Casei memoriale Iosif Keber”.

Marți, 1 noiembrie 2016, de la ora 14.00, la Muzeul de Artă din Târgu Jiu (în Parcul Central) va avea loc vernisajul expoziției itinerante ”Ex-Libris Constantin Brâncuși”. Expoziția rămâne deschisă publicului în perioada 1-15 noiembrie 2016.
Consiliul Judeţean Gorj va transmite în perioada imediat următoare către toate primăriile din judeţ o notă informativă privind elaborarea „Planului operativ de organizare a intervenţiilor, pentru asigurarea circulaţiei rutiere pe drumurile publice de interes local, în perioada de iarnă 01.11.2016 - 15.03.2017”, conform reglementării tehnice în vigoare.
Informare privind stadiul lucrarilor de investitii si reparatii curente in domeniul sanatatii pentru Spitalul Judetean de Urgenta Targu Jiu si Spitalul de Pneumoftiziologie ''Tudor Vladimirescu'', Runcu.
Consiliul Judetean Gorj și Centrul Județean Pentru Conservarea Și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj organizează în perioada 21-23 octombrie 2016  la Tg-Jiu și Runcu, FESTIVALUL NAȚIONAL DE UMOR ,,ION CĂNĂVOIU”, ediția a XXIV-a și SALONUL INTERNAȚIONAL DE CARICATURĂ ȘI FOTOGRAFIE SATIRICĂ, ediția a V-a. 
Astăzi, 17.10.2016, președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Mihai Popescu a primit vizita domnului Milan Peprnik, ministru consultant pe probleme de afaceri al Ambasadei Cehiei în România.  Discuțiile purtate au vizat oportunitățile de dezvoltare a relațiilor economice între județul Gorj și regiuni din Cehia, dar și pentru domeniul minier. 
COMUNICAT DE PRESĂ | 28.09.2016
Compania OMV Petrom a finalizat  lucrările  de consolidare și reabilitare a drumului DJ 675C,  la km 2+150,  din localitatea Logrești Moșteni, tronson ce fusese afectat de alunecări de teren, ca urmare a precipitațiilor abundente și a creșterii aportului de apă în sol.
Festivalul INTERNAȚIONAL DE ARTE VIZUALE ”GORJFEST 2016”, debutează luni, 19 septembrie 2016, la sediul Centrului Judeţean Pentru Conservarea Şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj.
La Rânca - Gorj se va desfășura, în perioada 19-21 august 2016, „Transalpina Fest”, complex de evenimente desfășurate în cadrul Programului de promovare turistică al Județului Gorj-  „Vino acasă la Brâncuși!”, aflat la cea de-a treia ediție.
INFORMARE DE PRESĂ | 26.07.2016
Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Mihai Popescu, însoțit de Nicolae Muja- vicepreședinte CJ Gorj, participă în această dimineață la ceremonia de inaugurare a Muzeului Tezaurului BNR de la Mănăstirea Tismana.
Muzeul Arhitecturii Populare din Gorj-Curtișoara va găzdui în data de 23 iulie a.c., evenimentul cultural  ”Brâncuși - poezie, lumină și culoare”, ce face parte  din  seria de manifestări cuprinse în cadrul Școlii Internaționale pentru Artă „Reflecții ale moștenirii culturale în arta lui Constantin Brâncuși”.
COMUNICAT DE PRESĂ | 31.05.2016
Cu ocazia Zilei Copilului, Consiliul Județean Gorj în parteneriat cu Școala Gimnazială ”Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu,  va  desfăşura o serie de activităţi cu adresabilitate copiilor, ce au drept obiectiv principal prezentarea administraţiei publice locale şi a unor servicii de utilitate publică într-o formă deschisă şi atractivă.
COMUNICAT DE PRESĂ | 31.05.2016
     O nouă investiție a fost finalizată de către Consiliul Județean Gorj prin modernizarea Compartimentului pentru spitalizare zi  din cadrul  Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.
     Prin amenajarea de saloane pentru un număr de 44 de paturi în locațiile de pe str. Progresului nr.18 și str. Tudor Vladimirescu, practic a fost extinsă capacitatea  Compartimentului respectiv. Astfel, în momentul de față, la nivelul  Spitalului Județean de Urgență  Târgu Jiu, Compartimentul pentru spitalizare zi deține un număr total de 69 de paturi  arondate tuturor secțiilor unității spitalicești din cele trei sedii  din str. Progresului nr. 18, str. Tudor Vladimirescu și  ”Pasarelă”.
INFORMARE DE PRESĂ | 30.05.2016
Consiliul Județean Gorj anunță închiderea circulației rutiere pe drumul județean DJ 675 C la km 19+000, comuna Roșia de Amaradia, începând cu data de 26.05.2016, ca urmare a alunecărilor de teren din zonă.
Președintele Consiliului Județean Gorj, domnul Ion Călinoiu, i-a adresat o scrisoare deschisă Primului-Ministru al României, domnul Dacian Cioloș, în legătură cu situația C.E.O.
În perioada 19-22 mai 2016 se va desfășura ediția a XXXVI-a a Festivalului Internațional de Literatură „Tudor Arghezi”.
Vineri 22 aprilie 2016,în Republica Moldova-Raionul Sîngerei, a fost parafat Acordul de Înfrățire dintre Județul Gorj și Raionul Sîngerei.
Delegația oficială ce a reprezentat Județul Gorj a  fost alcătuită din vicepreședintele Consiliului Județean Gorj,Ciprian-Adrian Florescu  și  Ovidiu Popescu, consilier al președintelui Consiliului Județean Gorj. 
La ediția din acest an a Zilei Mondiale a Sănătății, marcată printr-un simpozion susținut de reprezentanții sistemului medical din Gorj la sediul Bibliotecii  Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, tema aleasă pentru dezbatere a fost DIABETUL.
Prezent la eveniment, președintele Consiliului Județean Gorj, Ciprian Florescu, a subliniat buna colaborare existentă pe linie administrativă între autoritatea județeană și  cele două unități medicale subordonate acesteia.  
INFORMARE DE PRESĂ | 04.04.2016
Mesajul Consiliului Județean Gorj, transmis de dl. Ciprian Adrian Florescu, președintele CJG, cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, în cadrul activităților festive ce au avut loc duminică, 3 aprilie 2016, în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu, organizate de către Inspectoratul Județean de Jandarmi ”Tudor Vladimirescu”
Consiliul Județean Gorj va fi prezent la prima ediție a Târgului de Turism al Olteniei, ce se va desfășura în perioada 18-20 martie 2016, în incinta Centrului Multifuncțional din Craiova. Conform organizatorilor, la manifestare participă agenții și operatori de turism din România și din Bulgaria, Autoritatea Națională pentru Turism, Consiliile Județene din Dolj, Gorj, Vâlcea și Mehedinți, Facultatea de Geografie a Universității din Craiova, Aeroportul Internațional Craiova, hotelieri din Oltenia și de pe Valea Oltului, Agenția Internațională TUI Traveler, dar și Portul Cultural „Cetate” reprezentat de cunoscutul poet Mircea Dinescu.
INFORMARE DE PRESĂ | 10.03.2016
În această perioadă, în completarea activităților și măsurilor cuprinse în calendarul de gospodarire a localităților denumit  ”Luna curățeniei”,  Consiliul Județean Gorj defășoară și o serie de acțiuni  de  împădurire, ecologizare, amenajare și refacere a spațiilor verzi în  mai multe zone de pe raza județului.
Luna curățeniei | 08.03.2016
În considerarea intrării în perioada convenţională de primăvară şi în scopul asigurării unui climat de ordine şi curăţenie la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale (comună/oraş/municipiu) de pe raza județului Gorj, luna martie trebuie să reprezinte pentru noi toţi „Luna curăţeniei”.
Serviciul Public Judeţean Salvamont Gorj organizează în data de 27 ianuarie a.c. un exerciţiu de salvare  din mediu acvatic în condiţii de iarnă şi temperaturi foarte scăzute.  Exerciţiul urmăreşte testarea echipamentelor de lucru şi salvare, verificarea echipamentului de protecţie şi evaluarea capacităţii de intervenţie a salvatorilor montani în condiţii de lucru în mediu acvatic şi la temperaturi foarte scăzute, condiţii similare celor ce pot fi întâlnite pe timp de iarnă în intervenţiile salvatorilor montani din peşterile inundate sau din lacurile montane.
Unitatea Administrativ Teritorială - Județul Gorj, prin Consiliul Județean Gorj, va finaliza la data de 31.12.2015, implementarea proiectului “REABILITAREA, MODERNIZAREA ŞI ECHIPAREA AMBULATORIULUI SPITALULUI JUDEŢEAN DE URGENŢĂ  TÂRGU-JIU”, cod SMIS 12082, finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 3 Îmbunătățirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenţie 3.1 – „Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate”, în baza Contractului de finanţare nr. 1222 din data de 23.02.2011, încheiat între Unitatea Administrativ Teritorială – Județul Gorj și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management, prin Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia în calitate de Organism Intermediar.
Referitor la reacțiile apărute în spațiul public privind  acțiunea ce a avut loc în data de 16.12.2015 și care face parte din calendarul manifestărilor Consiliului Județean Gorj dedicat Sărbătorilor de iarnă, menționăm faptul că, prin organizarea unui astfel de moment, intenția Consiliului Județean Gorj și a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj a fost de a prezenta obiceiurile străvechi românești copiilor instituționalizați, care nu au posibilitatea de a petrece Sărbătoarea Ignatului în mijlocul familiei.
     Emoția sărbătorilor de iarnă a ajuns și la copiii spitalizați din secțiile Pediatrie și Endocrinologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu. Un număr de 45 de copii, de diferite vârste, au avut astăzi ocazia să-l întâlnească pe Moș Crăciun și să primească daruri ce au constat în dulciuri și fructe.
     Așadar, tradiția organizării unor astfel de acțiuni de către Consiliul Județean Gorj, la unitatea spitalicească aflată în  subordinea autorității județene  a fost continuată și în acest an. 
INFORMARE DE PRESĂ | 16.12.2015
     În data de 16.12.2015 a avut loc recepția lucrărilor pentru obiectivul de investiții ,,Reabilitare DJ 673A, Dragoteşti-Mătăsari-DN67-27,790km".
     A fost reabilitat  sistemul  rutier prin reparații îmbrăcăminte asfaltică existentă, frezare și plombare, turnare de strat de egalizare +binder pe  lungimea de 27,79 km și geocompozit antifisură pe 52.000 mp, strat de uzură pe lungimea de 27,79 km, executate lucrări de reabilitare poduri (9 bucăți) și dispozitive pentru colectarea apelor (șanțuri  și podețe transversale), realizate accese la proprietăți, drumuri laterale, parcări, efectuate  montări de parapeți de protecție metalici, precum și marcaje transversale și longitudinale.
În data de 10.12.2015 a avut loc recepția lucrărilor la obiectivul de investiții  ”Reabilitare sistem rutier pe DJ 665D, Km 0+000-Km 4+810, Pociovaliște (DN 67)-Sitești-Bumbești Pițic (DN 67), Județul Gorj”. 
Astăzi, 3.12.2015, a fost inaugurat noul Centru de recuperare pentru copilul cu handicap Târgu-Jiu, cu sediul în municipiul Târgu-Jiu, strada A.I.Cuza. Investiția a fost realizată de Fundația SERA ROMÂNIA, în scopul asigurării unor servicii de specialitate de recuperare terapeutică, complexe şi pluridisciplinare, prin: logopedie, consiliere psihologică, ergoterapie, hidroterapie, asistenţă medicală pediatrică.
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) demarează campania de recrutare a operatorilor de calculator ai secțiilor de votare, în baza normelor metodologice privind funcționarea Sistemului informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal, selecția și desemnarea operatorilor de calculator ai birourilor electorale ale secțiilor de votare, aprobate prin Hotărârea AEP nr. 9 din 28.10.2015 (publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 812 din data de 2 noiembrie 2015). 
În perioada 12-15 noiembrie 2015, va avea loc ediția de toamnă a Târgului de Turism al României (TTR), organizată  și găzduită  de Romexpo  în parteneriat cu cele mai mari organizații din domeniul turismului românesc: Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT ), Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din Romania (OPTBR), Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) și Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC).
Consiliul Județean Gorj și Muzeul Județean Gorj ,,Alexandru Ștefulescu” au plăcerea de a vă invita la vernisajul expoziției de sculptură contemporană AXIS MUNDI #3, al artistului DARIE DUP, joi, 10 septembrie, la orele 17:00. 

  Consiliul Județean Gorj organizează în perioada 27-30 august 2015 cea de-a doua ediție a programului de promovare turistică ”Vino acasă la Brâncuși!”, realizat în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Turism.
  Programul ”Vino acasă la Brâncuși!” este parte componentă  a seriei de manifestări ”Zilele Gorjului turistic și cultural”,  derulate pe parcursul  lunii august  și  prevăzute în  Agenda Culturală a județului Gorj  2015.

Informare de presă | 18.08.2015
Consiliul Județean Gorj anunță că, în perioada 24.08.2015 – 01.11.2015, circulația rutieră va fi închisă pe drumul județean DJ 672, între localitățile Tismana – Topești – Vâlcele – Boroșteni – Peștișani, ca urmare a lucrărilor de reabilitare a podului de la km 26+007, din localitatea Vâlcele. Circulația rutieră va fi deviată pe drumul national DN 67D  Peștișani - Tismana.
OMV Petrom a prezentat astăzi, în cadrul unui eveniment realizat în parteneriat cu Consiliul Județean Gorj, proiectele  de investiții implementate  până în prezent în județ
Sâmbătă, 27 iunie 2015, ministrul Energiei, Andrei Gerea și administratorul judiciar al Hidroelectrica S.A., Remus Borza, s-au aflat în județul Gorj în vederea continuării proiectelor de investiții la centralele Dumitra și Bumbești-Jiu. Împreună cu președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, și însoțiți de staff-ul central și local al societății beneficiare, a fost efectuată o vizită de analiză la cele două centrale, unde a fost verificat stadiul fizic al lucrărilor de investiții.
Consiliul Județean Gorj a luat parte la sărbătorirea ”Zilei universale a iei românești”, amplu eveniment organizat la Palatul Imperial Hofburg- Palmenhause, din Viena, în data de 24 iunie 2015. Manifestarea culturală a cuprins prezentări ale costumului popular din toate regiunile țării, completate de expuneri de promovare turistică a României precum și o paradă de modă a iei moderne.
Consiliul Județean Gorj a fost gazda unei delegații din Statele Unite ale Americii, venită în județ pentru a marca 135 de ani de relații diplomatice bilaterale România – SUA. Delegația a fost condusă de Dna. Marjorie Stern, atașat cultural al Ambasadei SUA în România și de Dna. Isabella Alexandrescu, coordonator evenimente culturale. Alături de oficialii ambasadei, din delegație au mai făcut parte șase reprezentanți ai Yellow Birds (Păsările Galbene), unul dintre cele mai cunoscute grupuri de indieni apași de la nivel mondial, cu o tradiție de peste 25 de ani.
La nivelul județului Gorj, în perioada  3-17 iunie 2015, s-a derulat cea de-a doua fază a măsurilor adiacente distribuției de mere în anul școlar 2014-2015, prin implementarea proiectului ”Un măr pe zi- o viață sănătoasă”, care  a constat în organizarea  unui concurs de desen cu titlul ”Veselia fructelor”.
COMUNICAT DE PRESĂ | 10.05.2015
Ca urmare a demersurilor făcute de președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, autoritatea județeană a  asigurat din punct de vedere administrativ, centralizarea obiectivelor de investiții în vederea alocării sumelor de bani repartizate primăriilor într-un timp cât mai scurt, precum și transmiterea acestora către ministerul de resort. 
COMUNICAT DE PRESĂ | 07.05.2015
Consiliul  Județean Gorj prin Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” organizează în perioada 10-12 mai 2015, la Târgu-Jiu, în parteneriat cu  Institute for Archaeo-Metallurgical Studies of London și Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” din București, cea de-a IV-a ediție a Simpozionului internațional  ”Balkan Early Metallurgy”.
În perioada 29-30 aprilie 2015, Consiliul Județean Gorj derulează activitățile de implementare  a măsurilor adiacente distribuţiei de mere în anul şcolar 2014-2015, conform Hotărârii Guvernului nr. 788/2014 privind stabilirea fructelor distribuite, a perioadei şi frecvenţei distribuţiei, a limitei valorii zilnice/elev şi a fondurilor necesare pentru distribuţia fructelor şi a măsurilor adiacente distribuţiei de fructe, a bugetului aferent acestora, precum şi a modalităţii de implementare efectivă şi de gestionare la nivelul administraţiei publice în cadrul programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli în anul şcolar 2014-2015.
Societatea Română de Diabet, Nutriție şi Boli Metabolice în parteneriat cu Centrul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice Târgu-Jiu organizează cea de-a VIII-a ediţie a Campaniei Naţionale „Controlează-ţi Diabetul”, în perioada 18-19 aprilie, la Târgu-Jiu
INVITAŢIE DE PRESĂ | 17.04.2015
Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice în parteneriat cu Centrul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice Târgu-Jiu organizează o conferință de presă despre problematica diabetului la nivelul județului Gorj.
Manifestarea va avea loc vineri, 17 aprilie 2015, ora 11:00, la Prefectura din Târgu-Jiu, sala Maură.
COMUNICAT DE PRESA | 30.03.2015
Având în vedere faptul că în data de 25 martie 2015 a fost lansată sesiunea continuă (până la finele lunii octombrie 2015) pentru Submăsura 6.1-Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020 de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, tinerii cu vârsta sub 40 de ani din județul Gorj care doresc accesarea de fonduri europene nerambursabile disponibile prin cadrul acestui program, pot aplica pentru înființarea de ferme agricole în conformitate cu prevederile Ghidului Solicitantului.
Conform Calendarului de Mediu pe anul 2015, în perioada 15 martie -15 aprilie a.c., se defășoară ”Luna plantării arborilor”, catalogat ca fiind cel mai mare eveniment silvic și ecologic anual.
În acest an, evenimentul Salonul de Pictură ”Arte Mici”  a ajuns la cea de-a VI-a ediție, fiind organizat de Primăria Municipiului Motru, Asociaţia „Ţara noastră, casa noastră”, Asociația pentru Cultură, Sport și Reprezentare a Polițiștilor de Pretutindeni, publicaţia ,,GAZETA DE MÂINE și Consiliul Județean Gorj.
La cea de-a 33-a ediție a Târgului de Turism al României (TTR) ce a avut loc în perioada 12-15 martie 2015,  Județul Gorj a fost reprezentat de către Consiliul Județean Gorj prin instituțiile subordonate Școala Populară de Artă și Ansamblul Artistic Profesionist ”Doina Gorjului”, ca participant
Astăzi, președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu a efectuat o vizită de lucru la fața locului, însoțit de echipa de specialiști din cadrul aparatului de specialitate al instituției, pentru a verifica stadiul de desfășurare a lucrărilor la obiectivul de investiție  Reconstruire ,,Pod pe DJ675B, km 3+300, peste râul Gilort, comuna Albeni, județul Gorj”.
La ediția din acest an a Târgului de Turism al României,  ce s-a desfășurat la Romexpo- București, în perioada 13-16 noiembrie, Județul Gorj a fost reprezentat  prin două proiecte de promovare turistică :  ”Redescoperă Gorjul” și ” Vino acasă la Brâncuși!”.
În perioada 13-16 noiembrie 2014, Consiliul Județean Gorj va participa la Târgul de Turism al României, organizat la Romexpo-București, în cadrul căruia se vor promova  proiectul ”Redescoperă Gorjul”, aflat în perioada de sustenabilitate și noul program turistic „Vino Acasă la Brâncuşi!”
La invitația Ambasadei României în Austria și la inițiativa Asociației  ”Mihai Eminescu” din Viena împreună cu alte organizații ale comunității românești din Austria,  Consiliul Județean Gorj  prezintă evenimentul de promovare turistică și culturală  ”Vino acasă la Brâncuși!”, ce  va avea loc într-o renumită sală de spectacole din Viena, în data de  25 octombrie 2014, orele 18.30.
Vineri, 26.09.2014, la Sala Maură a Palatului Administrativ din Târgu-Jiu, a avut loc  Simpozionul  ”ZIUA INTERNAȚIONALĂ A TURISMULUI”, eveniment inclus în cadrul proiectului ”Vino acasă la Brâncuși!”, realizat în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Turism.
În perioada 22-26 septembrie 2014, Consiliul Județean Gorj va derula un nou program de promovare turistică sub genericul „VINO ACASĂ LA BRÂNCUȘI!”. Proiectul se află la prima ediție fiind realizat în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Turism.
Preocupat permanent de promovarea județului ca destinație de turism, Consiliul Județean Gorj organizează în perioada 6 – 26 septembrie 2014 o serie de evenimente care contribuie la o mai bună vizibilitate a obiectivelor cu potențial turistic din Gorj.
Mesajul președintelui Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, la finalul celei de-a XII-a ediții a Festivalului Internațional de Folclor, Tg-Jiu, 2014.
La sfârșitul săptămânii trecute, în data de 11 iulie 2014, la sediul Institutului Cultural Francez din București, în cadrul primei ediții a  Conferinței  internaționale ”CULTURA FRANCEZĂ (și francofonă)=CULTURĂ DE INOVAȚIE”, președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, a primit Premiul de Excelență pentru contribuția adusă în dezvoltarea unei Culturi de inovație a secolului al XXI-lea.  
Evenimentul este organizat de Departamentul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism, la inițiativa ministrului delegat pentru Întreprinderi Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism, Florin Nicolae Jianu.
Ca urmare a comunicărilor eronate referitoare la tranzitarea DN 67 C-TRANSALPINA,  prin care se informa că circulația este închisă pe toată lungimea drumului, astăzi, 29.06.2014,  președintele Consiliului Județean Gorj,  Ion Călinoiu, a convocat o ședință de urgență  cu reprezentanții Secției Naționale de Drumuri Gorj și  Inspectoratului Județean de Poliție.
În perioada 3-17 iunie 2014, în județul Gorj, s-a derulat  proiectul „Fructele, izvor de sănătate”,  proiect implementat de Consiliul Județean Gorj în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean, ca măsură de acțiune prevăzută de  H.G. nr. 800/2013 privind stabilirea fructelor distribuite, a perioadei şi frecvenţei distribuţiei, a limitei valorii zilnice/elev şi a fondurilor necesare pentru distribuţia fructelor şi a măsurilor adiacente distribuţiei de fructe, a bugetului aferent acestora, precum şi a modalităţii de implementare efectivă şi de gestionare la nivelul administraţiei publice, în cadrul programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli în anul şcolar 2013-2014.
Comunicat de presă | 26.05.2014
Președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu,  a avut astăzi, 26.05.2014, o întrevedere cu  Dumitru Călugăru, elev al Colegiului Național ”Tudor Vladimirescu” din Tg-Jiu, pentru a-i înmâna din partea Consiliului Județean Gorj un Înscris de Excelență, ca urmare a obținerii medaliei de aur la Olimpiada Internațională de Chimie ”Dimitri Mendeleev”, de la Moscova, 2014. 
Astăzi, 23.05.2014, președintele Consiliului Județean Gorj, dl. Ion Călinoiu, s-a întâlnit într-un cadru festiv cu gimnasta Andreea Munteanu, medaliată cu aur la Campionatul European de Gimnastică de la Sofia, desfășurat în luna mai a anului curent.
Prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 28/2013 a fost aprobat Programul naţional de dezvoltare locală, prin care se urmărește asigurarea continuității finanțării unor obiective de investiții (finanțate inițial prin H.G. nr. 577/1997, O.G. nr. 7/2006 și O.G. nr. 40/2006), finanțarea unor proiecte noi ce susțin dezvoltarea regională prin realizarea unor lucrări de infrastructură rutieră, tehnico-edilitară și socio-educativă, precum și preluarea unor obiective de investiţii aflate în stadii diferite de execuție, finanţate de la bugetul de stat, bugetul local sau din alte surse de finanţare, prin alte programe guvernamentale/locale, cu condiţia încadrării în domeniile specifice prevăzute de actul normativ.
La începutul lunii aprilie a.c., Consiliul Județean Gorj a depus spre finanțare, două proiecte în cadrul Mecanismului Financiar Spațiul Economic European, Programul A16/RO12: Conservarea și revitalizarea patrimoniului cultural și natural, Componenta 1 -  Restaurarea, renovarea, protejarea patrimoniului cultural.
In urma unui demers ce a durat 3 ani, proiectul derulat de Asociatia de Promovare GORJ si FIJET Romania, cu custinerea Consiliului Judetean Gorj, a Primariei Tg. Jiu si a Federatiei Asociaiilor  de Promovare Turistica din Romania ( FAPT) reuseste sa aduca la Targu Jiu, acasa la Brancusi, Marul de Aur !
Luni, 7.04.2014, președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, se  va afla la București, unde a fost invitat să reprezinte județul Gorj  la  decernarea premiilor celei de-a IV-a ediții a Galei Turismului Românesc. 
Județul Gorj a fost premiat în cadrul celei de-a IV-a ediții a Galei Turismului Românesc.
Evenimentul a avut loc în București la World Trade Center și a fost organizat de Fashion TV România, în parteneriat cu asociațiile profesionale de turism românesc: FAPT, FPTR, FIHR, OPTBR și ANTREC cu sprijinul Autorității Naționale pentru Turism.
Având în vedere bunele raporturi dintre Unitatea Administrativ Teritorială – Judeţul Gorj şi autorităţile administraţiei publice locale de pe raza judeţului, Consiliul Județean Gorj  ia în considerare, cu maximă prioritate, dispunerea de către fiecare unitate administrativ-teritorială în parte, a măsurilor necesare asigurării curăţeniei la nivelul localităţilor gestionate administrativ şi financiar.
Județul Gorj reprezentat prin Consiliul Judeţean Gorj, cu sediul în str. Victoriei nr. 2 – 4, cod postal 210165, Târgu Jiu, jud. Gorj, derulează, începând cu data de 11 decembrie 2013, proiectul “IMPLEMENTARE SOLUȚII DE E-GUVERNARE LA NIVELUL JUDEȚULUI GORJ, ZONA CENTRU, PENTRU EFICIENTIZAREA SERVICIILOR PUBLICE OFERITE CĂTRE CETĂȚENI“ – Cod SMIS - CSNR 48415, co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanţare încheiat cu Ministerul pentru Societatea Informaţională.
În contextul Protocolului de colaborare încheiat în decembrie 2012 între Județul Gorj și Regiunea Basilicata, astăzi, 25 februarie a.c., Președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu și reprezentanții delegației italiene din Regiunea Basilicata  au punctat  concluziile vizitei de lucru.
Președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, a organizat astăzi o conferință de presă susținută la sediul instituției, în cadrul căreia a fost prezentat și dezbătut următorul comunicat de presă: 
 Cu ocazia desfășurării Summitului China- Europa Centrală și de Est, la București, în perioada 25-28 noiembrie a.c., în baza invitației primite din partea președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, președintele Consiliului Județean Gorj, dl. Ion Călinoiu,  va participa la discursul Excelenței Sale Li Keqiang, Prim-Ministru al Republicii Populare Chineze. Discursul va fi susținut în Sala de Plen a Camerei Deputaților.
Protocolul de colaborare, încheiat anul trecut între Consiliul Județean Gorj și Regiunea Basilicata  este supus astăzi, 25 noiembrie 2013, unor serii de discuții în perspectiva dezvoltării obiectivelor cuprinse în document.

Romexpo, 14-17 noiembrie 2013

Program Consiliul Județean Gorj 

INFORMARE DE PRESĂ | 11.10.2013
Astăzi, 11.10.2013, la Sala Maură a Palatului Administrativ din Târgu-Jiu, a avut loc vizita unei delegații de potențiali investitori din Republica Populară Chineză, interesați să dezvolte în județul diferite proiecte în domenii precum turism, minerit și trafic aerian.
Programul manifestării

Consiliul  Județean  Gorj  a organizat începând  cu data de 19 august 2013 cea de-a XI-a ediție a Festivalului  Internațional de  Folclor, ce  a avut loc la Târgu-Jiu. În acest an au fost invitate să participle ansambluri folclorice  din Bulgaria, Grecia, Macedonia, Polonia, Serbia, Slovacia, Turcia.

Consiliul Județean Gorj organizează în perioada 19-23 august 2013, cea de-a XI-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor, ce va avea loc la Târgu-Jiu. 
În acest an sunt invitate să participe ansambluri folclorice din Bulgaria, Grecia, Macedonia, Polonia, Serbia, Slovacia, Turcia .
În perioada 8.07.2013-12.07.2013, președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu  se  află în  vizită de lucru în regiunea Tarragona, Spania în vederea realizării unor schimburi de experiență cu reprezentanții administrației publice locale spaniole precum și a unor demersuri privind dezvoltarea colaborării în domeniul economic, educativ și cultural.
Programul vizitei de lucru -  28 iunie 2013
 
Astăzi, la orele 12.00, în municipiul Târgu-Jiu precum și în toate localitățile din județul Gorj au loc ceremoniile de evocare a Zilei Eroilor. Comemorarea Zilei Eroilor se va realiza prin grija primăriilor, consiliilor locale şi unităţilor de învăţământ, în toate localităţile unde există Monumente ale Eroilor Neamului, prin manifestări similare celor din prezentul program.
COMUNICAT DE PRESĂ | 16.05.2013
Astăzi, 16.05.2013, orele 13.00, la sediul Instituției Prefectului Gorj a avut loc o întâlnire de lucru între  reprezentanții autorităților publice locale din județul Gorj- președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, prefectul județului Gorj Claudiu Teodorescu și Mircea Pop, directorul general al CNADNR, Adrian Lumezeanu- directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova precum și Ion Tudor –șeful Secției de Drumuri Naționale Gorj.
INFORMARE DE PRESĂ | 15.05.2013
Mâine, 16.05.2013, la Târgu-Jiu, va sosi o delegație oficială pentru recuperarea obiectului de cult catolic, aflat în custodia Muzeului Județean Gorj „Alexandru  Ștefulescu” din data de 22.07.2011, recuperat în colaborare cu Inspectoratul Județean de Poliție Gorj.
Consiliul Judeţean Gorj, în colaborare cu Instituţia Prefectului - Judeţul Gorj şi Institutul de Dezvoltare Comunitară România, organizaează în data de 23.04.2013, sesiunea de lucru cu tema " FONDURI EUROPENE 2014-2020. O   OPORTUNITATE  PENTRU VIITORUL LOCALITĂŢILOR ". Evenimentul va avea loc la Târgu-Jiu, Sala Maură a Palatului Administrativ, începând cu orele 09.30.
Astăzi, 21.03.2013, președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu,  a participat  la şedinţa Comitetului de Bazin Jiu-Dunăre  ce a a avut loc cu ocazia celebrării „Zilei Mondiale a Apei”, organizată la sediul Administraţiei Bazinale de Apă Jiu Craiova.
Sâmbătă 2 martie 2013 pe pârtia de pe vârful Păpușa din din zona turistică Rânca se va desfășura “Cupa Mărțișorului-Telescaun Păpușa” , ediția I-a , la schi alpin și snowboard.
În data de 19 februarie 2013, la Tg-Jiu a avut loc Conferința Internațională "Brâncuși – gorjeanul universal.
Locations of visitors to this page

Powered by Kentico CMS

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

© 2009-2016 Consiliul Județean Gorj
Toate drepturile rezervate.

Free counters!