AcasăOrganizareActivitățiInformații utileServicii onlineAnunțuriCariereHartă SiteChestionarContact
Informații utile > Cultură-Patrimoniu

Cultura și patrimoniul Gorjului


   Gorjul este reședința și leagănul celor mai distinși bărbați de arme și devotați pentru țară… Dispozițiunea gorjenilor de a îmbrățișea instrucțiunea și toate cugetările de folos comun, servesc pentru toată țara ca primul exemplu.
I.C. Brătianu
 
 
Acest Gorj are un descântec special, ce te atrage, te subjugă, te face să-l iubești, să muncești și să te sacrifici pentru el.
Nicolae Hasnaș
 
 
Gorjul e o regiune de surprize. Întâi, căci se cuvine să fie pus întâi, e gorjeanul. E el român, e el oltean, dar e mai mult decât atât… Gorjeanul are stilul lui în vorbă, în port, în inteligență. În felul lui, fiecare gorjean este o individualitate.
Tudor Arghezi
 
 
La Târgu-Jiu amintirile istoriei sunt vii, strânse cu pricepută grijă și păstrate cu sfințenie. Nicăieri n-am găsit atâta iubire de țară, ca-n orașul acesta liniștit, unde toate parcă te îndeamnă la gânduri frumoase și la fapte bune.
Alexandru Vlahuță


 

Ultima actualizare: 10.05.2017, 10:45:16
Locations of visitors to this page

Powered by Kentico CMS

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

© 2009-2016 Consiliul Județean Gorj
Toate drepturile rezervate.

Free counters!